info@skupinaprima.si | 02 / 621 82 30
19
SEP
2019

Poiskali smo naj nezgodno zavarovanje za mlade

Posted By :
Comments : Off
Podobno kot prejšnja leta smo pregledali ponudbo zavarovalnic in izbrali najboljše nezgodno zavarovanje za otroke in mladino. Letos je bila tekma tesna. Na vrhu so Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Sava in Adriatic Slovenica.

Ob začetku šolskega leta smo prečesali ponudbo nezgodnih zavarovanj za mlade. S pomočjo šestih strokovnjakov, ki so ocenili ponudbo zavarovalnic, smo poiskali najboljše nezgodno zavarovanje za predšolske otroke, osnovnošolce, srednješolce in študente.

 

Marina-Sres-5b4097d5bac64.jpg
Marina Sreš, Finančna skupina PRIMA: Zavarovalnica Triglav
»Zavarovalne vsote so pri večini izbranih zavarovalnic prenizke. Primerna zavarovalna vsota za primer invalidnosti za otroka ali mladostnika naj bi znašala vsaj 200 tisoč evrov. To je dovolj, da lahko otroku omogoči vse potrebne terapije, pripomočke, rehabilitacije in finančna sredstva za preživljanje v prihodnosti. Invalidni otrok v prihodnosti zelo verjetno ne bo mogel ustvarjati tolikšnega prihodka, kot bi ga lahko popolnoma zdrav. Tudi starši imajo izpad dohodka zaradi večkratnih izostankov z delovnega mesta ali morebitnega skrajšanega delovnega časa. Najbolj optimalno možnost bi dosegli s sklenitvijo dveh zavarovalnih polic. Če bi denimo sklenili dve polici pri zavarovalnici D (NLB Vita), bi si zagotovili ustrezno zavarovalno vsoto po najugodnejši premiji. Pri ocenjevanju sem izhajala iz potrebne zavarovalne vsote, to je vsaj 200 tisoč evrov. Dodatki, ki so vključeni v posameznih zavarovanjih, niso toliko pomembni, saj ponujajo prenizka kritja, pomembno pa dvigujejo premijo. Merilo moje izbire je torej ustrezna zavarovalna vsota, kar se mi zdi pomembneje kot to, da pri premiji privarčujemo nekaj evrov.
Če lahko med možnostmi izberem samo eno zavarovalnico, bi izbrala zavarovalnico C (Zavarovalnico Triglav), še vedno pa sem zagovornica kombiniranja dveh zavarovalnih polic, saj s tem najbolje dosežemo ugodno razmerje med ceno in zavarovalno vsoto za primer trajne invalidnosti.«

 

Preberite več na: https://mojefinance.finance.si/8952359 ali nam pišite na: info@skupinaprima.si

admin
O avtorju