info@skupinaprima.si | 02 / 621 82 30
17
SEP
2018

Naj nezgodno zavarovanje za otroke

Posted By :
Comments : Off
Podobno kot lani smo tudi letos prečesali ponudbo nezgodnih zavarovanj za otroke in mladino. S pomočjo sedmih strokovnjakov, ki so ocenjevali ponudbo zavarovalnic, smo poiskali najboljše nezgodno zavarovanje 2018. To so Triglav, NLB Vita in Adriatic Slovenica.

Obetavnemu športniku, 21-letnemu študentu, je prednost na cesti izsilil pijani voznik in družina se je takrat srečala z velikanskimi stroški, povezanimi z zdravljenjem otroka in preureditvijo doma, se spominja enega od primerov Marina Sreš iz Finančne skupine Prima. Zaradi stresa je za rakom zbolela tudi mama otroka, zato je bil finančni izpad družine še toliko večji. »Družina je na srečo imela pravilno sklenjeno nezgodno zavarovanje otroka, kar je močno olajšalo breme finančnih stroškov,« dodaja Sreševa. »Večji del zavarovalnine so že v začetku namenili za zdravljenje otroka, saj so možnosti okrevanja največje takoj po poškodbi. Z razliko pa je družina kupila še manjšo nepremično, ki jo zdaj oddaja. S tem je poskrbela za dodatno finančno varnost, če starši ne bi mogli skrbeti za otroka,« opiše Sreševa.

Kakovostno zavarovanje potrebujete za kritje stroškov zdravljenja, rehabilitacije, za nakup medicinskih pripomočkov, morebitno zdravljenje in operacije, našteva Marina Sreš. »Poleg tega invalidni otrok v prihodnosti zelo verjetno ne bo mogel ustvarjati tolikšnega prihodka, kot bi ga lahko popolnoma zdrav, starši pa imajo izpad dohodka zaradi večkratnih izostankov z delovnega mesta ali morebitnega skrajšanega delovnega časa. »Žalostno, vendar zelo realno je tudi to, da lahko invalidni otrok svoje starše, ki za njega skrbijo, preživi, zato je pomembno, da ima otrok zagotovljena tudi neka privarčevana finančna sredstva, ki se lahko financirajo prav iz zavarovanja,« še poudarja Sreševa. Po njenih izkušnjah ogromno staršev skrbi tudi za vnaprej, kako bo, ko bodo sami upokojeni in bodo prejemali manjše dohodke, ter kdo bo skrbel za invalidnega otroka po njihovi morebitni smrti. Stroški prilagoditve na življenje invalida so precejšni, na Adriatic Slovenici so jih ocenili na najmanj 75 tisočakov (podrobneje v tabeli).

Marina-Sres-5b9f9175ecefb.jpg
Marina Sreš, Finančna skupina Prima
Top izbira: Zavarovalnica Triglav
»Pri ocenjevanju sem izhajala iz potrebne zavarovalne vsote, to je vsaj 200 tisoč evrov. Dodatki, ki so vključeni v posameznih zavarovanjih, onemogočajo enakovredno primerjavo, saj prav ti najbolj višajo ceno zavarovanja. Dnevno nadomestilo je recimo praviloma najdražja komponenta nezgodnega zavarovanja, saj imajo iz tega zavarovalnice največ izplačil. Pomembna se mi je zdela tudi izhodiščna invalidnost, saj lahko tu pride do pomembne razlike pri izplačilu v primerih, ko invalidnost ni stoodstotna. Vsaka zavarovalnica ima namreč različno progresivno lestvico za izplačilo invalidnosti. Če med možnostmi lahko izberem eno zavarovalnico, bi izbrala zavarovalnico C (Zavarovalnica Triglav). Zagotavlja ustrezno zavarovalno vsoto za primer trajne invalidnosti, kar se mi zdi bolj pomembno kot to, da pri premiji privarčujemo nekaj evrov.«

Preberite več na: https://mojefinance.finance.si/8938675/Izbor-2018-naj-nezgodno-zavarovanje-za-otroke ali nam pišite na: info@skupinaprima.si 

 

admin
O avtorju