info@skupinaprima.si | 02 / 621 82 30
20
SEP
2016

Moje stanovanje bo moja pokojnina. Pa res?

Posted By :
Comments : Off

Če zamudite varčevanje za pokojnino, te napake ne morete več popraviti; toda kako se tega sploh lotiti, ko pa je na trgu poplava različnih produktov?

Avtor: Matjaž Nidorfer, Marja Milič, Moje finance

Nekateri prisegajo na delnice, drugi na vzajemne sklade, tretji imajo denar v pokojninskih skladih, nekateri v življenjskih zavarovanjih, zlatu, številni v depozitih …; v zadnjem času pa opažamo še posebno zanimiv trend: ljudje za svojo pokojnino najemajo posojila in kupujejo nepremičnine. Bralec Matjaž se poigrava z idejo, da bi s posojilom kupil 150 tisočakov vredno stanovanje in ga oddajal študentom. »Z najemnino bom pokril strošek posojila in vzdrževanja stanovanja, na stara leta pa ga bom ali prodal ali še vedno oddajal,« razmišlja. S takšno zamislijo se poigrava vse več Slovencev. Celo bančnik France Arharpravi, da je stanovanjsko posojilo na 30 let po fiksni obrestni meri ta hip najboljša naložba.

Stanovanje v košaro

»Nikakor ne bi bilo prav, da bi za namen dodatne pokojnine vse prihranke vložili le v eno stanovanje ali zanj najeli celo posojilo, saj se lahko hitro zgodi kak nepričakovan dogodek, ki vpliva na prihodke iz oddajanja,« Matjaža in vse druge podobno misleče svari Marko Ploj iz Finančne skupine Prima. »Povprečen Slovenec si zelo težko sestavi dovolj velik portfelj nepremičnin, da bi se izognil naštetim tveganjem. Sprememba vsake izmed teh postavk lahko močno vpliva na to, ali se nam nakup izide ali ne,« opozarja Ploj.

Postopno do pokojnine

 

 

 

 

 

 

admin
O avtorju